en lördag

Nu sitter jag hemma och myser. Jag har lyssnat på en gammal skiva med Arvingarna så nu är jag nostalgisk som aldrig förr. Jag minns att jag lyssnade på dem redan i typ trean eller nåt. Det var tider det. Och visst är "Tjejer" en jättebra låt!

Nu vet jag inte riktigt vad som händer här näst, men jag ska snart skicka iväg ett sms och förhoppningsvis få klarhet i saken.

Hej då, har inget mer att skriva så.


Yesterday Once More

Imorse råkade jag läsa  att det har öppnat en Vintage-butik i Vasa. Den ska jag kolla in. Yesterday Once More heter den. Roligt namn. Jag gillar Vintage, även om jag inte har många plagg av den sorten. Både snyggt och miljövänligt.

Åhå, jag förvånade mig själv för en stund sen. Jag skrev nämligen färdigt min diktanalys. Kan det vara sant?! Jo, tänk att det kan det. Nu behöver jag inte skriva på den i helgen. Tjohej vilken grej!

Nu ska jag göra mig i ordning.

oh those summer nights


sorg

Hela gårdagen var jag lyckligt ovetande om vad som hade hänt. Med bara Sveriges tv-kanaler och utan tidningar kan man lätt missa nyheter, även stora och tragiska sådana. Dessutom är halva min familj bortrest så de visste heller ingenting. Idag kom jag som vanligt till skolan. Jag skulle träffa överassistenten klockan tio för att lämna in några blanketter. Det första hon gjorde var att beklaga sig över det hemska som hänt i Kauhajoki igår. Jag fattade ingenting utan såg bara frågande på henne, varefter jag frågade "vad då?". Hon måste ha undrat i vilken värld jag befann mig i igår. Hon berättade. Jag lyssnade.

Jag f ö r s t å r inte hur detta kunde hända igen så kort tid efter Jokela-massakern. Ingen skola går tydligen säker längre.

Trygga Finland som är känt för att ha bra skolor. Jovisst.

Nu ska jag på föreläsning.


yrboll

Jag yrar åpå här på universitetet idag. Springer mellan bibban, kopieringsmaskiner, caféet och toaletten. Solen skiner därute och jag är svettig. Klockan är halv två. Det enda jag åstadkommer idag är att vända papper. Jo, och så har jag kollat Ryan Airs flygtidtabeller. Men hur ska man komma hem från Tammerfors mitt i natten då det inte går några nattåg? Det måste jag ta reda på.

Nu ska jag göra engelska grammatikläxan.

söndag
Som ni ser är det är fint på vinden vid fammos villan. Flickigt romantiskt.

Vilken helg! Det blev en pjamas-schweiz-film-tjej-helg. Roligt såklart. Min första helg i Vasa, även om jag fuskade lite och for hem-hem i torsdags för att sen komma tillbaka på lördag.  Jaja, man hinner med mycket på en helg. Filmerna vi såg var Enchanted och Cold Mountain. Två totalt olika filmer.

Idag har jag tagit det jättelugnt. Dagens största ansträngning var att baka bröd och att cykla en liten rutt.

dagens

Detta är vår hunds utsikt. Kan ju t.o.m. vara ganska fin en solig sommarkväll.

Idag har jag köpt mineralpuder, jihaa! Med borsten (av äkta gethår) inräknad blev slutsumman ganska
s a f t i g. Men borsten håller länge, det vet jag. Pudret är också drygt. Jag har aldrig förr satsat på smink
så värst mycket, så nu känns det väldigt kul att ha något av bra kvalitet.

Nu ska jag snart åka hem-hem.

oh, joy
jag känner mig så glad, för det blev en fin kväll ikväll. var på möte till efö. det var mycket bra. bl.a. vittnesbörd från iran. iran? det landet har jag nog inte tänkt desto vidare på. där händer det saker också tydligen.

dessutom ser jag så fram emot vår "tjejhelg".

ovan: sommarbild från villa i oravais.

fields of goldJag gillar ju skarpt att vi har 4 årstider här. Så därför har jag inget emot att det blir mer och mer höst.

Fields of gold.

vad göra?Detta är ett sommarminne från en av de få dagar jag tillbringade på stranden.

Just nu: beslutsångest. Att det ska vara så svårt att fatta ett ynka litet beslut som inte ens är viktigt egentligen. Eller det är ju det som jag inte vet. Tänk om allt hänger på detta beslut. Well, jag har ca 25 min på mig att bestämma mig. Det ska man väl klara.

Igår var hela halva familjen hit och fixade, skruvade och spikade. Nu ser vår lägenhet ännu mera ut som ett hem. Det är kalas!

provbildjahaa, så det är såhär man postar bilder. nice. provar mig fram lite här.

visst fin bild förresten? den är från i somras, det var en vacker kväll. såhär vackert kan det vara där jag bor.

första dagen

Här är jag nu. Ska bli intressant att se om detta blir till något. Den som lever får se.

Hej och då.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0