blogediblogg

Kan bara konstatera att jag är jättenöjd med mitt nya hår. Uppklippt och pannlugg, det är min melodi. Men jag är glad att jag vågade prova på en kortare page också. Jag vill inte fastna i en frisyr.

Ingen bild, tyvärr. Nu kallar familjen på mig. Vi ska äta panna cotta.

fastlaskiainenSå här flikigt böljande hår skulle inte vara helt fel att ha. Hemskt fint om ni frågar mig!

Jag har nu sportlov, men är fortfarande i Vasa. Det är komplicerat, men jag menar nog fara norrut imorgon. Jag är nästan lite uttråkad. Har glömt vad man gör när man inte har tenter att läsa till. Syster ska ut ikväll, för det är ju fastlaskiainen. Men jag orkar inte träffa någon, samtidigt som jag blir rastlös av att sitta i lägenheten för mig själv. Komplicerat som sagt. Men det blir väl att hänga med mina nya vänner Seth, Ryan, Marissa och Summer. Hah.

Men jo, det blir en händelserik vecka det här tror jag. Två gamla klasskompisar från Åbo kommer upp till Österbotten så jag ska träffa dem i något skede. De har knappt varit till Österbotten, om jag förstod rätt, så det ska bli intressant att se vad de tycker.

Trevlig fastlaskiainen!


the hair issue

The hair. It´s always about the hair. Jag ska klippa mig nästa vecka, och nu försöker jag googla fram en frisyr jag vill ha. Kämpigt, men kul. Jag ska ändå inte göra några stora förändringar denna gång, bara klippa upp lite så att mitt hår skulle locka sig lite mera. Och så pannlugg förstås. Jag kan inte existera utan någon typ av pannlugg. haha. Viktiga saker det här.

Jaa, och så har jag typ sportlov nu. Förutom en tent nästa vecka. Hade en tent idag också. Men skönt att slippa gå på föreläsningar iallafall. Håhå jaja.

Nu är jag hemma i kära hembyn. Det har tydligen varit kaos här idag, eftersom det brann vid grannens. Ingen skadades, men ett hus och 2 (?) traktorer brann ner. Det står säkert något om det i tidningen imorgon.

Nu ska jag se klart Hot chick och sen är det läggdags.

i sin ordning

Nu är allt i sin ordning igen när min syster är tillbaka i stan. Det är inge kul att titta på O.C. ensam. Och så är det roligare att laga mat när man är två. Och att dricka kvällste sen, då måste man ju ha någon att prata med. Fast vissa dagar kan det nog vara skönt att vara helt ensam, det måste jag medge. Men inte för ofta.

Jag är trött och klockan är bara halv elva. Idag ska jag vara klockan runt i skolan, från 8.30 till 20.30. Har du hört på maken? De två sista timmarna är obligatorisk filmvisning så det är ju lite lättare. Men ändå. Det är ju inte helt bara nöje heller, eftersom vi ska skriva något om filmen sen. Så ser min dag ut.

Alla som sitter bredvid mig ser hemskt aktiva ut, så jag tror jag ska joina dem och göra lite nytta. Om jag bara inte vore så förhärdat hungrig.

Nåväl, bis später.

dagen efter

Jag har precis ätit strimlad broiler med wokgrönsaker i kokosmjölk. Så gott. Det är Mia som har lärt mig receptet. Hon kan laga mat den flickan.

Vändagen blev lite annorlunda. Eller vänkvällen. Men annorlunda på ett mycket bra sätt. Det var diktläsning, dramaimprovisation, lekar och hela fadiruttan. Mysigt, trevligt, kalasbra! Dessutom i en lägenhet som jag aldrig varit i förut.
Maria, nu vet jag hur det ser ut hos er! Jättejättefint.


Diktläsning pågår.

so much snowDen effektivaste motionen måste ju vara att pulsa i djup snö. Dödens tungt är det iallafall. Om man vandrar i skogen kan man också råka ut för "snöduschar", dvs. att ett träd är fullt med snö som plötsligt rasar ner över en, och i nacken. Skönt.

fredag = bloggdag

Ja, på fredagar känner jag att jag behöver skriva något hit. Sammanfatta veckan, typ. Ris och ros. Och så vidare.

Just nu känns det som att det är lite för mycket med skolan. Jag skulle gärna slappna av litegranna. Men det som gnager är att jag har ett finska föredrag nästa vecka. Hjälp alltså. Jag har faktiskt aldrig haft ett föredrag på finska förut. Inte ensam iallafall. Och inte i 15 minuter. Scary. Man kan ju fråga sig hur jag har lyckats undgå det efter ha läst finska 10 (!) år i grundskolan och gymnasiet. Hur som helst är det ju trevligt att iallafall få välja ämne själv. Jag ska ha om romantiska vägen i Tyskland. Så det är det jag försöker förbereda nu. Huhu.

Men riktigt snart far jag hem-hem. Mami & papi far till Stockholm idag, så vi alla syskonen är ensamma hemma. Det blir kalas.

Nu ska jag steka lite rödbetsbiffar.

simning is the shit

Simma, simma, jag älskar att simma. Jag ska alltid simma, det ska vara min (enda?) motionsform. Lite väl avslappnande är det dock. Inte så bra om man måste tillbaks till skolan efteråt. Jag känner mig helt mörbultad. Jag skulle helst sova resten av dagen. Men kanske kroppen vänjer sig snart. För jag vill inte sluta med mina morgonsimturer.


Tänkt ba skriv na

Before im going to bed. Såg just en film som heter Music and lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore. Ganska kul, lite annorlunda film. Men inte alls lika kul som Hugh Grants filmer brukar vara. Jag är ju lite av ett fan av hans filmer. Gillar skarpt Two weeks notice och Bridget Jones. Han är också kul i Love actually. Och Notting Hill kan jag inte låta bli att gilla. Men denna var alltså inte lika kul, även om den hade sina moments. Jo, så att.

Imorgon ska jag stiga upp i ottan och läsa Emilia Galotti. Ett tyskt dramaspel från 1772. Jag läser det inte frivilligt, om någon trodde det. It´s part of the course.

Men, jag säger god natt.


RSS 2.0